Spel som bygger på filmer och serier

När man älskar en film är det alltid lika roligt att se att ett spelbolag gjort om det till ett spel, så du kan återuppleva den världen igen och faktiskt styra huvudkaraktärerna till nya äventyr.

Harry Potter

Få filmer har slagit igenom så stort som Harry Potter-filmerna. De offeciella spelen låter dig få utforska Hogwarts, lära dig att spel Quidditch och mycket mer. Det senaste inom denna värld är Pottermores officiella spel där du får gå genom Diagon Alley och utmana kompisar på trollkarlsutmaningar.

Och är man inte nöjd med det finns det flera icke officiella spel som du kan spela gratis på nätet. Du kan spela enkla spel där du klär upp trollkarlarna, eller så kan du träna dina Quidditchförmågor.Det har faktiskt kommit ut ett spel till varje film, som finns att köpa till flera olika plattformar. Grafiken och spelet i sig blir bara bättre med tiden, så det är kanske bara de mest hängivna fansen som kommer att hitta nöjet med de tidigaste spelen. Man brukar säga att ribben höjdes rejält efter fjärde spelet: Harry Potter and the Goblet of Fire

South Park

I den serie är ingenting tabu eller omöjligt. De fyra små pojkarna från staden South Park har varit på hundratals äventyr och nuförtiden är det dagsfärska nyheter som de gör narr av.Deras egna spel: Stick of Truth, har sålts över hela världen och alla älskar det. Deras animeringsstil gör det väldigt lätt att skapa en spelvärld som ser i princip exakt likadan ut som själva serien gör. Här får du också göra dina egna val, och dina val påverkar historien.

Om inte det vore nog har South Park även invaderat casinovärlden och fått sitt eget slotsspel: Reel Chaos. Här har du chansen att få spela i äkta South Park-miljö och samtidigt finns möjligheten att vinna riktiga pengar.