Bingo på nätet

Om det är något välkänt turspel som är underrepresenterat på nätet är det säkerligen bingo, de som regelbundet spelar det online skulle nog säga att de är medveten om väldigt många ställen man faktiskt kan göra detta, men för merparten av befolkningen är detta inte alls lika känt.208696-winning-game-card

Grunderna

För de som är helt oinsatta i bingo kommer här en kort genomgång. Bingo kan mer eller mindre kallas ett lotteri där slumpvisa nummer mellan 1 och 75 dras och alla spelare prickar sedan av numret som dras på sin egen bricka. På brickan har man tre set med 25 nummer i varje i en uppsättning om fem rader och fem kolumner och målet är ju som de flesta redan vet att få fem i rad.

Bingo på TV

Anledningen till varför man nästan förväntar sig per automatik att alla känner igen spelet bingo är ju TV4-programmet Bingolotto som har gått ända sedan 1991, det har hunnit med 44 säsonger och 822 avsnitt. Tekniskt sett har programmet funnits sedan 1989, men de första två åren gick det endast på lokal-TV i Göteborg.

Bingo på nätet

Att spela bingo på nätet är i det stora hela ganska likt som att spela det tillsammans med Bingolotto, men istället för att bollarna dras av en maskin som blåser omkring dem är det ett datorprogram som gör jobbet. För tips om ställen där man kan spela bingo kan man besöka Lyckospel.se. I deras meny längst upp på sidan finns det alla möjliga typer att spel och bingo mitt bland dem.De har även information om olika varianter av bingo som man kan spela, till exempel 90-bollars bingo där man använder fält som är 3×9 istället för 5×5 och man har sex stycken av dem. Den som är snabb på att räkna insåg nog att 3x9x6 inte blir 90 och det beror på att varje rad har fyra rutor som räknas som redan ifyllda.