Alternativa dator och tv-spel

Här på Xbox360spel.se brukar vi mestadels fokusera på stora AAA-spel till konsol, men det finns en så mycket större värld där ute.  I denna artikeln skall vi gå igenom de bästa och mest intressanta alternativa dator och tv-spelen som är ute just nu. 

spel på en datorskärm

Indiespel

Indiespel har tack vare digital distribution via internet blivit allt större till den grad att vissa titlar dra in mer pengar än de mest påkostade produktionerna. Bästa exemplet på detta är utan tvekan Minecraft som år efter år visar absurda försäljningssiffror.Sanningen är dock att indiespel är så mycket mer än bara minecraft. Det är en plattform där små utvecklare får testa sina konstiga idéer och se om det är något folk gillar. Detta har resulterat i många underliga spel som förra årets Octodad: Dadliest Catch där man spelar som en bläckfisk som försöker leva sitt liv som mänsklig förortspappa utan att någon skall märka vilken gren av evolutionsträdet han egentligen kommer ifrån. Ett annat svenskt alternativ är Goat simulator där spelaren spelar en get vars mål endast är att orsaka förstörelse i den buggiga spelvärlden.

Casinospel

De klassiska enarmade banditerna har kommit långt och har idag otroligt väldesignad grafik och ljud. Vissa av spelen är baserade på andra spel, filmer eller tv-serier och får med det otroligt mycket av deras känsla på köpet. Det finns till exempel två stycken baserade på South Park som båda lyckas vara lika roliga som tv-serien. Det roligaste är att man inte ens behöver spela för pengar, även om det självklart gör det hela lite mer spännande.

Spelprototyper

Precis som att konstnärer skissar så tar även spelutvecklare och testar sina idéer. Dessa på spelprototyper kan sedan om man har tur dyka upp online, där vem som helst kan testa dem, eller på mässor där spelutvecklarna kan lära av varandra. På årets GDC(Game developers conference) kunde man bland annat se spel där man var en liten hund som knuffade runt en tennisboll samt ett spel där man tillsammans med sina kompisar desarmerade bomber.